Ladataan Tapahtumat

« All Events

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Plácido Domingo

24.8.2011, klo 20:00

Plácido Domingo

Plácido Domingo
Lohjan kaupunginorkesteri, joht. Eugene Kohn
vier. Virginia Tola
Polyteknikkojen Kuoro

Aikamme juhlituimpiin ja vaikutusvaltaisimpiin oopperalaulajiin lukeutuva Plácido Domingo konsertoi Suomessa ke 24.8.2011. Juuri 70 vuotta täyttäneen taiteilijan harvinaislaatuinen konsertti Skandinavian ja Pohjois-Euroopan alueella nähdään ja kuullaan Hartwall Areenalla Helsingissä.

Lippuja myy Lippupiste.

Konsertin omat viralliset sivut (Royal Music Finland)

Kuka Plácido Domingo?

José Plácido Domingo Embil KBE (s. 21.1.1941 Madridissa) on espanjalainen tenori ja kapellimestari, joka tunnetaan parhaiten taiteilijanimellään Plácido Domingo. Vastikään 70 vuotta täyttänyt ja aikansa suurimmaksi oopperalaulajaksi usein ylistetty Domingo hämmästyttää musiikkimaailmaa erinomaisella laulukunnollaan ja -innollaan.

Domingo on esiintynyt uransa aikana yli 130 eri oopperaroolissa – enemmän kuin kukaan muu tenori maailmassa. Hänen oopperadebyyttinsä vuonna 1961 oli Alfredon rooli Giuseppe Verdin oopperassa La Traviata Meksikon kansallisoopperassa.

Domingo oli yksi Kolmesta Tenorista (muut olivat José Carreras ja edesmennyt Luciano Pavarotti), jotka esiintyivät yhdessä 1990-luvulla ja 2000-luvun alussa. Plácido Domingo on johtanut orkestereita sekä toimii Washington National Operan ja Los Angeles Operan taiteellisena johtajana.

Linkkejä

Tiedot

Päivämäärä:
24.8.2011
Aika:
20:00

Tapahtumapaikka

Hartwall-areena, Helsinki
United States