Pressikuvat

  Polyteknikkojen_Kuoro (1,6 MiB, 334 hits)

Kuvaaja: Mikko Reinikainen

  Saara Aittakumpu (394,4 KiB, 12 hits)

Kuvaaja: Markku Pihlaja

Logot

  PK-merkki-musta (167,6 KiB, 47 hits)

  PK-merkki-valk (129,7 KiB, 54 hits)

  PK-merkki-pysty-musta (187,3 KiB, 53 hits)

  PK-merkki-pysty-valk (162,1 KiB, 57 hits)

  PK-merkki-vaaka-musta (193,8 KiB, 58 hits)

  PK-merkki-vaaka-valk (163,8 KiB, 55 hits)

Esittelytekstit

Polyteknikkojen Kuoro

Vuonna 1900 perustettu Polyteknikkojen Kuoro (PK) on yksi maamme merkittävimmistä mieskuoroista. PK tunnettiin aluksi Teknillisen korkeakoulun laulukuntana ja yhä edelleen sen laulajat nousevat Otaniemen teekkarien riveistä.

PK esittää musiikkia monipuolisesti aina renessanssipolyfoniasta serenadeihin ja kirkkomusiikista mieskuoroinstrumentin kokeileville äärirajoille. Ohjelmistossa painottuvat Suomen vahva kansallisromanttinen perinne, suuret orkesteriteokset sekä nykymusiikki kaikessa moninaisuudessaan. PK myös aktiivisesti tilaa uutta musiikkia niin nousevilta nimiltä kuin eturivin nykysäveltäjiltä.

Polyteknikkojen Kuoro tekee yhteistyötä merkittävien sinfoniaorkestereiden kanssa, viime vuosina esim. BBC Symphony Orchestra, Tokyo Metropolitan Symphony Orchestra, Stockholm Kungliga Filharmonikerna, RSO, HKO ja Tampere Filharmonia. Polyteknikkojen Kuoroa johtaa Saara Aittakumpu.

Saara Aittakumpu

Kuoronjohtaja Saara Aittakumpu toimii Polyteknikkojen Kuoron (PK), naiskuoro Kaari-ensemblen, mieskuoro Valkian, kamarikuoro Kampin Laulun ja Helsingin konservatorion lapsikuoro Galanten taiteellisena johtajana. PK:n johtajana hän on toiminut kuoromestarina merkittävien orkesterien produktioissa niin kotimaassa kuin ulkomaillakin, mm. BBC Proms -festivaalilla.

Aittakumpu tilaa kuoroineen ahkerasti uutta musiikkia, ja hän on johtanut kymmeniä kantaesityksiä. Hän on myös toiminut kuoronjohdon opettajana ja kouluttajana useissa oppilaitoksissa ja kursseilla. Aittakumpu on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian kuoronjohtoluokalta. Hänet on palkittu Conductor Prize -erikoispalkinnolla 5th Int. Anton Bruckner –kuorokilpailussa Itävallan Linzissä.

Suomen kuoronjohtajayhdistys valitsi Aittakummun Vuoden kuoronjohtajaksi 2018.

Kirjoitusasu

Polyteknikkojen Kuoro (alkukirjaimet isolla)

Polyteknikernas Kör

The Polytech Choir

Lyhennettä PK voidaan käyttää, kun nimi on kertaalleen mainittu kokonaisuudessaan.