Sinulle_kansi_webSinulle

PK:n uudelle serenadilevylle on tallennettu tuttuja serenadiklassikoita ja uusia lauluja, joita yhdistää serenadeille tyypillinen herkkyys, hartaus, tyyneys ja lämpö.

Julkaistu 2015

Polyteknikkojen Kuoro (PK)
Johtaa Saara Aittakumpu
Polyteknikkojen Kuoron musiikkikustannus Oy

Tilaa oma levysi verkkokaupastamme suoraan kotiisi toimitettuna 10 eurolla!

Esittely

Tälle levylle halusimme tallentaa rakastettuja, tuttuja mieskuoroserenadeja, mutta myös uusia lauluja, joissa on sama serenadin perusolemus, joka on tehnyt klassikkoserenadeista klassikoita: sama herkkyys, hartaus, tyyneys ja lämpö.

Levyn klassikoissa on kuultavissa hienosti serenadin historiallinen alkuperä ja iltaan ajoittuva esityshetki. Tämän voi kuulla esim. Selim Palmgrenin Serenadissa, jonka teksti alkaa ”Oi herää, armas, ja kuule lauluni!” ja ”Hampus Wetterlingin serenadissa ”Uinahda, sä vieno laulaissani vaan”. Levyn kaikkien laulujen tekstit yhtä lukuun ottamatta on kohdistettu suoraan vastaanottajalle sinä–muodossa. Ja myös tuo yksi laulu, joka on poikkeus sääntöön, onnistuu olemaan mitä syvimmin kohteelle osoitettu, vaikkei sinä-muodossa olekaan: kenellekään tuskin tulisi mieleen epäillä kappaleen serenadiluonnetta, kun kyseessä on Leevi Madetojan Eino Leinon runoon säveltämä Hän kulkevi kuin yli kukkien.

Levyn uudet serenadit ovat tyyleiltään monipuolinen kokoelma pop-musiikista nykytaidemusiikkiin. Jälkimmäistä edustaa turkulaisen Lauri Mäntysaaren Tommy Tabermannin runoon säveltämä koskettava serenadi Suutele minulle siivet. Mäntysaaren kappaleen lisäksi ensilevytyksensä saavat nyt kaksi PK:n tilaamaa uutta sovitusta, Matti Kallion sovitus N.E. Fougstedtin Romanssista ja Reijo Aittakummun mieskuoroversio Elton Johnin Your Songista.

Serenadi on musiikilla kertomista intensiivisimmillään, eikä se ole menettänyt tehoaan vuosisatojen saatossa. Elävä musiikkitervehdys on vastaanottajalleen yhtä vaikuttava nykyään kuin ennen informaatio- ja viriketulvan aikaa. Jokainen koskaan serenadin kohteeksi päässyt sen tietää.

Saara Aittakumpu

Sisällys

 1. Sua tervehdin (G. A. Härtel)
 2. Hän kulkevi kuin yli kukkien (L. Madetoja / E. Leino)
 3. Suutele minulle siivet (L. Mäntysaari / T. Tabermann)
 4. Minä laulan sun iltasi tähtihin (F. Linnavuori / V. A. Koskenniemi / M. Turunen)
 5. Kristallen den fina (trad. / O. F. Tullberg)
 6. Så skimrande var aldrig havet (E. Taube / R. Aittakumpu)
 7. Lasinkuultava laulu (I. Aaltonen / P. Mustapää)
 8. Saat miehen kyyneliin (L. Reed & J. Conrad / J. Lindström / R. Aittakumpu)
 9. How deep is your love (B. & R. & M. Gibb / R. Aittakumpu)
 10. Your song (E. John / B. Taubin / R. Aittakumpu)
 11. Londonderry air (trad. / A. Sonninen)
 12. Romanssi (N.-E. Fougstedt / R. Hirviseppä / M. Kallio)
 13. Serenadi (Oi, herää armas) (S. Palmgren / Larin-Kyösti)
 14. Serenadi (Uinahda, sä vieno) (H. Wetterling)