Saara Aittakumpu

Matkapuhelin: 044 552 1578
saara.aittakumpu(at)polyteknikkojenkuoro.fi
Kuvaaja: Markku Pihlaja

Saara Aittakumpu on helsinkiläinen kuoronjohdon ammattilainen, joka toimii taiteellisena johtajana Polyteknikkojen Kuoron lisäksi Kamarikuoro Kampin Laulussa. Aiemmin hän on johtanut mm. Kaari-ensemblea, Mieskuoro Valkiaa ja Savolaisen osakunnan laulajia. Aittakumpu on toiminut kuoronjohdon opettajana ja kouluttajana useissa oppilaitoksissa ja kesäkursseilla sekä kuoromestarina ooppera- ja oratorioproduktioissa. Hän myös tilaa ja kantaesittää kuoroineen ahkerasti nykymusiikkia.

Aittakumpu suoritti kuoronjohdon A-tutkinnon Sibelius-Akatemiassa erinomaisin arvosanoin vuonna 2007 valmistuen samalla musiikin maisteriksi. Hänet on palkittu parhaana kuoronjohtajana Int. Baltic Sea Choral Competition – kilpailussa Latviassa ja 5th Int. Anton Bruckner -kuorokilpailussa Linzissä. Suomen kuoronjohtajayhdistys valitsi Aittakummun Vuoden kuoronjohtajaksi 2018.

Saara Aittakumpu on toiminut PK:n taiteellisena johtajana maaliskuusta 2013 alkaen.