Polyteknikkojen Kuoro esiintyy BBC Promsissa

Polyteknikkojen Kuoro esittää Jean Sibeliuksen Kullervon Lontoon Royal Albert Hallissa BBC Proms -festivaaleilla 29. elokuuta. PK vie  Lontooseen kertaheitolla vahvan suomalaisedustuksen.

Britannian yleisradioyhtiön BBC:n järjestämä Proms on maailman suurin musiikkifestivaali. Se järjestetään tänä kesänä Lontoossa 120. kerran 17.7.–12.9.

Konsertin johtaa Promsin taiteellinen johtaja ja BBC:n sinfoniaorkesterin ylikapellimestari  Sakari Oramo. Kullervona kuullaan baritoni Waltteri Torikka ja Kullervon sisarena sopraano  Johanna Rusanen-Kartano.

Konsertti on osa maailmanlaajuista Sibeliuksen 150-vuotissyntymäpäivien juhlintaa.  Suomessa PK ja BBC SO esittävät Kullervon lisäksi Lahden Sibelius-festivaaleilla 2.9.

Myös Polyteknikkojen Kuoro viettää parhaillaan 115. juhlavuottaan. Alkuvuoden tapauksia  ovat olleet Serenadilevy Sinulle julkistus 8.3. ja Shostakovichin 13. sinfonia Babi Jar  Musiikkitalossa Hannu Linnun ja RSO:n kanssa 27.3. Kevät huipentuu juhlakonserttiin  Helsingin konservatoriolla 14.5.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.