Polyteknikkojen Kuorolta historiateos ja juhlalevy

Historiateoksen kansi

Tänä keväänä satavuotisjuhliaan viettävä Polyteknikkojen Kuoro on julkaissut kuoron historiaa käsittelevän historiateoksen ja keskeiset äänitteet kokoavan juhlalevyn. Historiateoksen ensimmäinen kappale luovutettiin Teknillisen korkeakoulun rehtori Matti

Pursulalle julkistustilaisuudessa perjantaina 16.4.2004 Espoon kulttuurikeskuksessa.

Yli 400-sivuinen ja runsaasti kuvitettu historiateos Mikä teekkarilaulun on mahti on kertomus Polyteknikkojen Kuoron ensimmäisestä vuosisadasta. Se käy läpi kuoron kasvun epävarmuuden leimaamasta varhaiskaudesta suomalaisen mieskuorokulttuurin kärkeen. Kuoron vaiheet kytketään kirjassa osaksi suomalaista musiikkielämää, mieskuorokulttuuria, teekkarimaailmaa sekä suomalaisen lähihistorian yhteiskunnallisia murroksia. Teoksessa on laaja liiteosasto, josta löytyy kuoron matrikkeli, konserttiluettelo ohjelmistoineen ja muita kuoron toimintaa tallentavia tietoja. Teoksen on kirjoittanut filosofian maisteri Kimmo Korhonen.

Vuodet-levy

Polyteknikkojen Kuoron juhlalevy kokoaa yhteen keskeiset kuoron äänittämät teokset. Varhaisin äänitys on vuodelta 1937 ja uusin keväältä 2003. Juhlalevy, nimeltään Vuodet, sisältää kolme CD-levyä, joille on koottu musiikkia kuoron kolmen pitkäaikaisen johtajan Ossi Elokkaan, Heikki Saaren ja Tapani Länsiön aikakausilta. Levyn on kustantanut Polyteknikkojen Kuoron kannatusyhdistys.

Polyteknikkojen Kuoron juhlavuoden päätukijat ovat ABB ja

Wärtsilä.

Lisätietoja, arvostelukappaleiden tilaukset:

Tiedotussihteeri Pauli Komi

p. 040 739 3846

email pkomi@cc.hut.fi

Lehdistömateriaalia, tekstit ja kuvat:

https://polyteknikkojenkuoro.fi/lehdisto/

Tämä tiedote on saatavilla myös PDF-muodossa.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.