Polyteknikkojen Kuoron uusi joululevy on jo myynyt kultaa!

”Polyteknikkojen

Polyteknikkojen Kuoron ja Matti Salmisen yhteinen voimannäyte, Joulu on meillä ‐levy, on rikkonut kultalevy‐rajan. Jo 20 000 albumia myynyt joululevy julkaistiin vasta 7. lokakuuta.

– Olemme erittäin iloisia siitä, että lämminsointisen kuoron, kuningasbasso Matti Salmisen ja tunnelmallisten joululaulujen yhdistelmä on herättänyt näin suurta kiinnostusta, kuoron taiteellinen johtaja Juha Kuivanen kiittelee.

Joulu on meillä levy sisältää monet rakkaat ja ajattomat klassikot, kuten Varpunen jouluaamuna, Taas kaikki kauniit muistot ja Jouluyö, juhlayö.

– Tavoittelemme kappalevalinnoillamme sitä joulun tunnelmaa, jossa maailman melske jää kauas pois ja rauha valtaa sydämen, Kuivanen kertoo.

Yhteistyötä siivitti teekkarihuumori

Levyllä mukana oleva laulutaiteilija Matti Salminen kuuluu aikamme bassolaulajien arvostetuimpaan kansainväliseen kärkeen. Tällä hetkellä hän on kiinnitettynä Zürichin oopperaan ja esiintyy vakituisena vierailijana maailman johtavissa oopperataloissa.

Salmisen sydäntä lähellä ovat aina olleet nuoret suomalaiset laulajat, joita hän auttaa eteenpäin mm. jakamalla vuosittain stipendejä säätiönsä tuella. Salminen ryhtyikin mielellään yhteistyöhön Polyteknikkojen Kuoron kanssa.

– Kuorolla on ammattimainen ote, vaikka tekemisessä olikin tietysti teekkarimainen pilke silmäkulmassa. Teekkareiden kanssa oli hauskaa tehdä töitä, nauhoituksissa hommat sujuivat tehokkaasti ja saimme äänemme soimaan hyvin yhteen, Salminen kehuu yhteistyötä.

Levy toteutettiin omin voimin

Joulu on meillä ‐levy toteutettiin omakustanteena pitkälti kuorolaisten omin voimin. Isosta kuorosta löytyi osaajia moneen lähtöön, joten mm. kaikki levytuotannon käytännön asiat hoidettiin itse, jopa oman kustannusyhtiön perustamisesta lähtien. Levyn ulkoasun suunnittelusta ja toteutuksesta on vastannut kuoron jäsen Elmo Allén.

Huippuammattilaisia edustavat solisti Matti Salmisen lisäksi kuoron taiteellinen johtaja Juha Kuivanen, tuottaja Tuuli Lindeberg ja äänittäjä/masteroija Mika Koivusalo.

Lehdistökuvia: www.polyteknikkojenkuoro.fi/kuvat

Lisätietoja: www.joulukonsertti.fi/

Lehdistömateriaalit ja haastattelupyynnöt:

Antti Koulumies, Polyteknikkojen Kuoro

Puh. 045 675 1986, antti.koulumies@tkk.fiPolyteknikkojen Kuoro (PK) on akateeminen suomalainen mieskuoro, joka tunnetaan modernista ja ennakkoluulottomasta otteestaan. Tekniikan opiskelijoiden kuorona PK ammentaa voimansa teekkariuteen erottamattomasti kuuluvasta yhdessä tekemisen ilosta sekä uusien haasteiden etsimisestä ja voittamisesta. Vuonna 1900 perustettu kuoro laulaa pääasiassa klassista musiikkia madrigaaleista nykymusiikkiin, mutta myös viihteellistä ohjelmistoa suomi‐iskelmistä serenadeihin. Kuoro vierailee säännöllisesti Suomen johtavien sinfoniaorkesterien vieraana sekä tekee näiden mukana ulkomaankiertueita. Lue lisää www.polyteknikkojenkuoro.fi

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.