Klassiset joululevyt

Kirsi Taivainen, Keskisuomalainen, 3.12.2009

Joulurauhaa tarjoillaan tänäkin vuonna monisävyisin musiikillisin kattauksin. Into levyttää tuttuakin tutumpia joululauluja ei ole hiipunut; klassikot Jouluyö, juhlayö, Varpunen jouluaamuna, Heinillä härkien kaukalon ja On hanget, korkeat nietokset soivat levyltä toiselle.

Perinteiset laulut johdattelevat joulun tunnelmaan, mutta joskus kaipaisi joululevyhin myös uusia ja harvinaisempia joululauluja, joissa sanaa joulu ei tarvitsi aina mainita vaan joulun tunnelmaa voisi etsiä toisinkin sanoin ja sävelin. Tärkein tarkoitus kuitenkin musiikilla kuin musiikilla on tuoda kuulijalle joulun rauhan ja suvaitsevaisuuden sanomaa, aikaa pysähtyä ja iloita.

Joulukattauksen taiteellisesti tinkimätöntä antia edustaa Polyteknikkojen kuoron Joulu on meillä -levy, jossa tunnettuja joululauluja kuullaan Juha Kuivasen johtaman kuoron ja vierailevan solistin, Matti Salmisen, esittämänä. Tekninen kuoro soi myös teknisesti hyvin ja toteutus on hiottu. Kuoron tulkinta on tasapainoinen, tuore ja tukee täysipainoisesti Salmisen tyylikästä ja selkeätä basson jyminää.

Koko artikkeli Keskisuomalaisen web-sivuille

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.