Joululevy uppoaa lahjakansaan kuin riisipuuro

Ilkka Pernu, Tori – Tampereen kaupunkilehti, 9.12.2009

Vaikka joululevyn myyntiaika on noin kuukauden mittainen, on se silti kultakaivos levy-yhtiölle.

– Pääsyy miksi joululevyjä julkaistaan on se, että jouluna soi määrätty valikoima musiikkia. Samoihin versioihin kyllästyy helposti. Artistit haluavat tehdä omat versiot, kertoo Universal Musicin markkinointijohtaja Kimmo Kivisilta.

Joululevy on suosittu joululahja – siitäkin huolimatta, että joululaulujen tehosoittoaika on juuri ennen jouluaattoa ja lahjojen avaamista.

Esimerkiksi Tori-lehden joululevyarviossa mukana oleva Maailman kauneimmat joululaulut -levy on myynyt yli 10 000 kappaletta.

Tämän joulun yllättäjä on kuitenkin ollut Polyteknikkojen kuoron ja Matti Salmisen Joulu on meillä -levy, jota on myyty jo 40 000 kappaletta eli platinaraja on rikkoutunut jo kymmenen tuhatta levyä sitten. Samalla se on on kautta aikojen myydyin suomalainen mieskuorolevy.

Vaikka joululevyn myyntisesonki on kerralla lyhyt, se on silti helppo nostaa joka vuosi uudelleen myyntiin. Vanhat joululevyt ovat siinä mielessä pitkäikäisempiä kuin monet muut levyt.

[Kuva Suvi Teräsniskan levyn kannesta]

Kuvateksti: Tori-lehden arvion mukaan Suvi Teräsniskan joululevy on stereotyyppinen julkaisu. Nuori iskelmälaulaja tulkitsee uusia ja vanhoja joululauluja pliisusti.

Linkki alkuperäiseen juttuun

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.