Polyteknikkojen Kuoro syväluotaa miehisyyttä uudella levyllään

Polyteknikkojen Kuoro (PK) on julkistanut uusimman levytyksensä. ”Mies”-niminen levy sisältää kappaleita 1800-luvun lopusta nykyhetkeen. Uusimmat teokset ovat kuoron satavuotisjuhlien yhteydessä järjestetyn sävellyskilpailun voittajia ja samalla kantalevytyksiä. Levy on kuoron nykyisen taiteellisen johtajan, Juha Kuivasen, kauden ensimmäinen.

”Levy käsittelee mieskuoromusiikin keinoin miehen tuntoja monitahoisesti, sodasta rakkauteen, yksinäisyydestä onneen. Levy esittelee mieskuoroa instrumenttina varsin laajasti. Minulle tämä on tärkeä virstanpylväs yhteisellä taipaleella PK:n kanssa.” toteaa kuoron taiteellinen johtaja Juha Kuivanen.

Uudella levyllä kuullaan muun muassa Leoš Janáčekin, Toivo Kuulan ja Arnold Schönbergin teoksia. Levyn ensikappale luovutettiin Espoon kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jukka Mäkelälle levyn julkaisutilaisuudessa Espoon Kulttuurikeskuksessa sunnuntaina 15.10.2006. Levyn on kustantanut Polyteknikkojen Kuoron kannatusyhdistys.

Polyteknikkojen Kuoro on vuonna 1900 perustettu akateeminen mieskuoro, joka esiintyy säännöllisesti Suomessa ja ulkomailla. Kuoron taiteellisena johtajana on toiminut toukokuusta 2004 lähtien Juha Kuivanen. Polyteknikkojen kuoron päätukija on ABB.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt tarvittaessa

Puheenjohtaja Tomi-Pekka Niukkanen

puh. 0400 106 106

email tomi-pekka.niukkanen@polyteknikkojenkuoro.fi

Lehdistömateriaalia, tekstit ja kuvat:

https://polyteknikkojenkuoro.fi/lehdisto/

Tämä tiedote on saatavilla myös PDF-muodossa.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.