Polyteknikkojen Kuoro teki joulun hittilevyn

Veli-Matti Henttonen, Salon Seudun Sanomat, 9.12.2009

Kuorossa laulaa myös salonseutulaisia

Polyteknikkojen Kuoron joululevy Joulu on meillä on noussut yhdeksi vuoden kotimaisista hittilevyistä. Levyä on myyty jo lähes 40 000 kappaletta eli se on jo nyt kautta aikojen myydyin suomalainen mieskuorolevy.

Juha Kuivasen johtaman kuoron vahvuus on vähimmillään yli 60 laulajaa. Vuonna 1900 perustetun kuoron nimivahvuus on tätä nykyä 73 laulajaa. Muakana on myös laulajia Salon seudulta. Tuoreella levyllä laulavat halikkolaislähtöiset tenori Elmo Allén ja basso Timo Vesterinen. Tenori Juha Wallius on kotoisin Muurlasta.

Kuoron solistina levyllä vierailee basso Matti Salminen. Salminen on kiinnitettynä tällä hetkellä Zürichin oopperaan, ja hän esiintyy vakituisena vierailijana maaiman johtavissa oopperataloissa.

Nyt kuorossa laulavista salonseutulaisista pisimpään on mukana ollut vuonna 1997 valmistunut Timo Vesterinen. Pisimpään kuorossa on viihdytty noin neljännesvuosisata.

– Tämä on meille mukana oleville ainutlaatuinen tilaisuus tehdä musiikkia niin opiskeluaikana kuin sen jälkeenkin, Vesterinen kertoo.

Tuore joululevy on Polyteknikkojen Kuoron kolmas jouluaiheinen äänite. Tekniikan opiskelijoiden kuorolta on ilmestynyt vuosien saatossa kaikkiaan runsaat parikymmentä levyä.

Kuoro laulaa pääasiassa klassista musiikkia madrigaaleista nykymusiikkiin. Ohjelmistosta löytyy myös viihdettä suomi-iskelmistä serenadeihin.

– Joululevymme ovat kaikki olleet erilaisia. Nyt tarjoamme joulun klassisia lauluja, Timo Vesterinen kertoo.

Joulu on meillä -levyltä löytyvät monet rakkaat ja ajattomat klassikot, kuten Varpunen jouluaamuna, On hanget korkeat, nietokset, Heinillä härkien kaukalon ja Jouluyö, juhlayö.

Levyn platinarajan rikkouduttua Polyteknikkojen Kuoro päätti liittyä mukaan Hyvä joulumieli -keräykseen. Jokainen 30 000 kappaleen platinarajan ylityksen jälkeen myyty levy kerää euron hyväntekeväisyyteen.

– Päätimme osallstua keräykseen, koska halusimme luoda hyvää joulumieltä ja jakaa menestystämme, kuoron puheenjohtaja Markus Lehtonen keroo.

Juha Kuivasen mukaan kuoro on erittäin tyytyväinen siihen, että kuoron tuore tunnelmallisten joululaulujen levy on herättänyt suurta kiinnostusta.

Levy toteutettiin omin voimin

Joulu on meillä -levy toteutettiin omakustanteena pitkälti kuorolaisten omin voimin. Isosta kuorosta löytyi osaajia moneen lähtöön. Levyn ulkoasun suunnittelusta ja toteutuksesta on vastannut Elmo Allén. Muutoinkin kaikki levytuotannon käytännön asiat hoidettiin kuorolaisten toimesta itse, jopa oman kustannusyhtiön perustamisesta lähtien.

– Yhteistyötä siivitti teekkarihuumori, Timo Vesterinen tiivistää.

– Kuorolla on ammattimainen ote, vaikka tekemisessä olikin tietysti teekkarimainen pilke silmäkulmassa. Teekkareiden kanssa oli hauskaa tehdä töitä, nahoituksessa hommat sujuivat tehokkaasti ja saimme äänemme soimaan hyvin yhteen, Salminen kehuu puolestaan yhteistyötä.

Polyteknikkojen Kuoron tuore joululevy Joulu on meillä on tehnyt suomalaisen mieskuorolaulun historiaa. Joulunajan hittilevyä on myyty jo noin 40 000 kappaletta.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.