Polyteknikkojen Kuoro täyttää sata vuotta

Polyteknikkojen Kuoro (PK) juhlii satavuotista taivaltaan. Juhlakevät huipentuu lauantaina 22.5., jolloin kuorolla on satavuotisjuhlakonsertti Espoon Tapiolasalissa.

Juhlakonsertissaan PK kantaesittää sekä Eero Hämeenniemen tilausteoksen että satavuotisjuhlaa varten järjestetyn sävellyskilpailun voittajakappaleita. Kuoron kannatusyhdistyksen järjestämässä sävellyskilpailussa palkittiin kanadalaisen Heather Schmidtin (s. 1974) teos Man, Homme, Mensch sekä suomalaisten säveltäjien Sebastian Fagerlundin (s. 1972) teos Sinnlighetens fest ja Sami Klemolan (s. 1973) teos Kalju Mies.

Lauantain konsertti on myös Tapani Länsiön jäähyväiskonsertti Polyteknikkojen Kuoron taiteellisena johtajana, sillä hän päättää 20-vuotisen menestyksekkään johtajakautensa juhlakonsertin jälkeen. Kuoron taiteellisena johtajana aloittaa Juha Kuivanen.

Satavuotisjuhlansa kunniaksi kuoro on julkaissut Kimmo Korhosen kirjoittaman ja PK:n vaiheita laajasti käsittelevän historiateoksen Mikä teekkarilaulun on mahti sekä juhlalevyn Vuodet, joka kokoaa yhteen keskeiset kuoron äänittämät teokset.

Polyteknikkojen Kuoron juhlakevään ohjelmaan kuuluivat myös huhtikuussa järjestetty teekkarihenkinen sitsilaulukonsertti sekä viimeviikkoinen esiintyminen yhdessä Radion sinfoniaorkesterin ja Sakari Oramon kanssa, jolloin kantaesitettiin Tapani Länsiön teos ”Me” orkesterille ja mieskuorolle.

Polyteknikkojen Kuoron juhlavuoden päätukijat ovat ABB ja Wärtsilä.

Lisätietoja ja haastattelut:

Puheenjohtaja Jaakko Tuomainen

puhelin 050 301 3433

sähköposti jaakko.tuomainen@hut.fi

Tiedotussihteeri Pauli Komi

puhelin 040 739 3846

sähköposti pauli.komi@iki.fi

Lehdistömateriaalia, tekstit ja kuvat:

https://polyteknikkojenkuoro.fi/lehdisto/

Tämä tiedote on saatavilla myös PDF-muodossa.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.